здравейте появи ми се проблем.купих алфата преди 2 месеца до днес нищо и нямаше по мотора ама сутринта чух че някак странно работи ама не обърнах особенно внимание.та проблема е че на таблото ми изписа нещо от сорта - проблем мотор,светна червената лампа дето е за маслото (сигурно е за маслото) колата почна да прекъсва угасна и повече не щя да запали.моля ви ако имате някаква идея да споделите щото място не мога да си намеря.в понеделник ще дойдат майсторите.
Известие
Collapse
No announcement yet.
проблем с алфа 147 дизел
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от john_doe Покажи съобщениене се филмирам просто доста ми излезе отгоре за парите които я взех,дано не е нещо сериозно М№---Alfa 147 1.9JTD ---Fiat Coupe 2.0 16V EX ---Alfa GT 1.9 JTDm EX---BMW E90
Comment
-
Първоначално публикувано от john_doe Покажи съобщениездравейте появи ми се проблем.купих алфата преди 2 месеца до днес нищо и нямаше по мотора ама сутринта чух че някак странно работи ама не обърнах особенно внимание.та проблема е че на таблото ми изписа нещо от сорта - проблем мотор,светна червената лампа дето е за маслото (сигурно е за маслото) колата почна да прекъсва угасна и повече не щя да запали.моля ви ако имате някаква идея да споделите щото място не мога да си намеря.в понеделник ще дойдат майсторите.
Ако няма към кой да се обърнеш, напиши от кой град си може и да се намери кой да помогне!sigpic
Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
147 JTDm 140-Малката манекенка
GT- JTDm 150
Comment
-
Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщениеМоже и да е дребен проблем, може и да е нещо по-сериозно!
Ако няма към кой да се обърнеш, напиши от кой град си може и да се намери кой да помогне!
Comment
-
Здравей колега,
не искам да те плаша и да ти развалям настроението, но мисля че ти е блокирал мотора. Лампата за масло + странен звук + странната работа на мотора + невъзможност за повторно запалване на двигателя = блокаж. Казвам ти го от опит. При мен симптоматиката беше абсолютно същата, звукът наподобяваше стържене на метал и тракане на ламарина, почнаха да прекъсват цилиндри, докато накрая не предаде Богу дух. След сваляне на картера се установи, че 4-ти биелен лагер е мазало и беше станал на парчета. Алфите имат проблем със смазочната система и са особено капризни по отношение на маслото, с което се карат. Най-често проблемите са свързани с недостатъчно смазване на 4-ти биелен лагер (дали маслената магистрала, до 4-ти биелен лагер се запушва...?). От тогава вече знам, че светне ли лампата за маслото - незабавно изключане на двигателя и в бокса.Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.
Comment
-
Запушен горивен филтър, регулатор налягане или ГНП пълно с боклуци! Пробвай с натискане на Краш бутона дали ще запали. Относно лампичката - най-вероятно е изобразена дюза а не масло. Имай предвид, че по принцип светне ли дюзата и изгасне по този начин, после може и да запали но иска повече въртене...мотора не е счупен ако не е изтекло маслото, просто е доста трудно да строшиш ЖТД.Alfa 159 2,4 JTDm Q4
ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
ex Alfa 156 1,9 JTD
ex Alfa 75 1,8
Comment
-
Първоначално публикувано от pesho_kj Покажи съобщениеЗапушен горивен филтър, регулатор налягане или ГНП пълно с боклуци! Пробвай с натискане на Краш бутона дали ще запали. Относно лампичката - най-вероятно е изобразена дюза а не масло. Имай предвид, че по принцип светне ли дюзата и изгасне по този начин, после може и да запали но иска повече въртене...мотора не е счупен ако не е изтекло маслото, просто е доста трудно да строшиш ЖТД.
Comment
-
Първоначално публикувано от pesho_kj Покажи съобщениеНа 156 е под шофьорската седалка гумен бутон, ако е 147 нз къде е но някъде там долу би трябвало да е...
Comment
-
Не съм много наясно но мисля, че при удар колата спира притока на гориво към двигателя и трябва да го натиснеш за да тръгне пак...понякога сработва и без да има удар, случвало ми се е 1,2 пъти...Alfa 159 2,4 JTDm Q4
ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
ex Alfa 156 1,9 JTD
ex Alfa 75 1,8
Comment
-
Първоначално публикувано от pesho_kj Покажи съобщениеНе съм много наясно но мисля, че при удар колата спира притока на гориво към двигателя и трябва да го натиснеш за да тръгне пак...понякога сработва и без да има удар, случвало ми се е 1,2 пъти...
Comment
Comment